1988 - 2018: PRO-TEC viert zijn 30-jarig jubileum

Het internationale Garagemerk wordt 30! PRO-TEC is begonnen met een "handjevol producten" en is in de afgelopen drie decennia uitgegroeid tot de technologische leider in voertuigchemie en een wereldwijde partner van de auto-industrie

30 jaar PRO-TEC

26 Maart 2018

De triomf van PRO-TEC begon in 1988 met Werner Urban, de voorzitter van de bluechemGROUP. Dankzij zijn duidelijke visie, zijn sterke hands-on mentaliteit en zijn niet te stoppen ondernemerschap, werden de zeer effectieve producten van het gerenommeerde kwaliteitsmerk al snel gelanceerd in Duitsland en binnenkort over de hele wereld. Hij legt uit: "Mijn doel was om het handjevol producten dat ik in het begin beschikbaar had, om te zetten in de standaard voertuigchemie-uitrusting van elke autoreparatiewerkplaats.Vanaf het begin richtte ik me op innovatieve en duurzame formules met bewezen effectiviteit - die was mijn recept voor succes, en het is nog steeds vandaag! " Het is dankzij dit meedogenloze streven dat PRO-TEC in 2018 de technologieleider is op het gebied van voertuigchemie en een wereldwijde partner van de auto-industrie. Door constante innovatie en bewezen expertise heeft het gerenommeerde kwaliteitsmerk zich binnen de 30-jarige geschiedenis gevestigd als een constante op de internationale markt.

PRO-TEC verovert de wereld

De ontwikkeling van PRO-TEC wordt gekenmerkt door een snelle groei vanaf het begin. Het merk van de werkplaats had meer dan 12.000 tevreden klanten in Duitsland kort na de oprichting. Deze omvatten zowel onafhankelijke workshops als bekende groothandels. Gedreven door deze vooruitgang was de volgende stap duidelijk: PRO-TEC moest internationaal worden! Verschillende wereldwijde distributiepartners werden snel gevonden in de jaren 1990, dus het distributienetwerk werd snel uitgebreid naar alle Europese landen. In 2009 had PRO-TEC ongeveer 80 distributiepartners op alle continenten - een ontwikkeling die doorgaat tot het jubileumjaar 2018. Dankzij meer dan 120 algemene importeurs is PRO-TEC nu beschikbaar op alle continenten.

Meer ruimte voor grote daden

Wat in 1988 begon als het "handjevol producten" is door de jaren heen een uitgebreid portfolio geworden dat een verscheidenheid aan reinigings-, onderhouds- en zorgtoepassingen voor verschillende automobielsysteemcycli mogelijk maakt. Of het brandstofsysteem, oliecircuit of automatische transmissie - PRO-TEC biedt uitgebreide oplossingen die de mobiliteit van een voertuig garanderen. Om recht te doen aan de groei van PRO-TEC moest ook het hoofdkantoor in Duitsland worden uitgebreid. Eerst werd het hoofdkantoor verplaatst naar de Zuid-Thüringen Großgeschwenda en uitgebreid met een trainingscentrum en een volledig uitgeruste demonstratieworkshop. In 1999 werd met de CTP GmbH, opgericht in Leutenberg, een productiesite toegevoegd. In 2012 werd een nieuw magazijn gebouwd voor het uitgebreide assortiment van het gerenommeerde kwaliteitsmerk.

De toekomst als doel

Als een internationaal erkend kwaliteitsmerk voor hoogwaardige en innovatieve premium producten voor het reinigen, onderhouden en verzorgen van voertuigen, heeft PRO-TEC vandaag miljoenen tevreden klanten over de hele wereld - van werkplaatsen tot groothandelaren. Ze vertrouwen allemaal op de hoge normen die PRO-TEC zichzelf heeft opgelegd sinds de oprichting ervan. Het opkomende pad dat PRO-TEC de afgelopen 30 jaar heeft gevolgd, zal in de toekomst worden gevolgd, waarmee het succesverhaal wordt voortgezet!

PRO-TEC Nederland is een onderdeel van MPCarParts B.V.